Leiders van de toekomst

Impact is het resultaat dat je van ons mag verwachten. Moet verwachten zelfs. Of dat nu is bij onze eerste kennismaking. Een training die je volgt. Een programma dat je volgt. Of de blog die je op onze website leest. We doen alles met als doel impact te maken.

leiders van de toekomst
HOUD DE VERANDERING SCHERP

ASIA™ voor de nieuwe cultuur

Een verandering is nog wel te doen. Voor een blijvende verandering is meer nodig. Het door Centrum voor zelfsturing ontwikkelde ASIA™ model zorgt voor die blijvende verandering.
ASIA-1

Awareness

Bewustwording is de basis voor verandering. Weten wat er goed is. Weten wat er beter moet.

Stick together

De juiste mensen bij elkaar brengen. Mensen die de verandering willen en kunnen realiseren.

Improve

De verandering daadwerkelijk doorvoeren. Fouten maken, aanpassen, doorgaan.

Adapt

Bij succes de verandering borgen. Zorgen dat deze blijvend is. Onderdeel wordt van de nieuwe cultuur.

Programma's en maatwerk

Altijd maar iets nieuws willen doen is niet per definitie de beste oplossing. Soms is het wiel al uitgevonden en hoef je het alleen maar te laten rollen. Wij hebben een ruime ervaring met zelfsturing en cultuurverandering. Ervaring die we inzetten. Dat bedenken we niet steeds opnieuw. Daarom hebben we De Academy met trainingen voor veel voorkomende uitdagingen. Natuurlijk realiseren we ons ook dat niet iedereen hetzelfde is. Daarom hebben we ook De Community waar trainers, coaches, mentoren en jij bij elkaar komen. Kennis delen. Vragen stellen. Oplossingen vinden.

HOUD DE VERANDERING SCHERP

Meetbaar resultaat

Met de Zelfsturing in bedrijf scan meten we op verschillende momenten de mate van zelfsturing. Op die manier weten je altijd hoe het gaat. Met deze scan laten we jou zien wat onze impact is. Hoe ver de cultuur verandering gevorderd is. Niet zomaar een consultancy traject, maar een programma met meetbare impact!

SOTI™, de 4 niveau's van zelfsturing

Het doel van cultuurverandering is een hogere mate van medewerkerstevredenheid. Die ontstaat wanneer de 4 pijlers van de organisatie in balans zijn.

SOTI - V2

Strategisch - Duidelijkheid

Strategie is de kern van iedere organisatie. Een duidelijke missie, visie en doelen op strategisch niveau zorgen ervoor dat de organisatie duurzaam kan groeien.
 

Organisatorisch - Zekerheid

Een heldere structuur, een omgeving waar leren wordt aangemoedigd en een gedeelde mindset geven medewerkers de zekerheid die ze nodig hebben hun werkelijke waarde toe te voegen.

Team - Vertrouwen

Focus op waarde waarbij gereageerd wordt met experimenten wanneer daar noodzaak voor is, zorgen ervoor dat team en teamleden vertrouwen krijgen en behouden. 

Individueel - Betrokkenheid

Iedere medewerker zal zich meer betrokken gaan voelen zodra ze zelf, autonoom mogen en kunnen beslissen over het werk dat ze uitvoeren. Deze betrokkenheid zorgt voor meer innovatiekracht. 
LEREN, MAAR DAN ECHT

Principes van leren

Uit onderzoek van European Foundation for Management Development, ‘Leadership development, the path to greater effectiveness’ (november 2016) komen een aantal principes naar voren. Deze principes passen we toe om te zorgen dat onze programma's zo effectief en leuk mogelijk zijn.

Focus op mindset en capaciteiten

Onze focus ligt op het creëren van de juiste mindset. De trucjes kun je online en in boeken wel vinden.

Kijken naar de context

We werken systematisch met een goed doordacht programma. Hierbij is de situatie altijd het uitgangspunt.

Leveren van resultaat

Het doel is altijd een verbeterde bedrijfscultuur. Een cultuur die zorgt voor groei van medewerkerstevredenheid en bedrijfsresultaat.

Ben jij moedig genoeg?

Heb jij voldoende lef om te vragen om hulp? Wanneer je ons belt gaan we direct het gesprek met je aan.

Waar je rekening mee moet houden:

  • Jij bent uniek, verwacht dus maatwerk
  • We doen het samen met jou
  • Verandering voor de lange termijn
  • Praktisch zonder zweverig gedoe