Bewezen cultuurverandering,
Bewezen resultaat.

Wij zijn moedig genoeg om jou te laten zien wat het resultaat is.
Sterker nog: we meten dat regelmatig en delen de resultaten met je.

zelfsturing in bedrijf
rapport
TOUGH ENOUGH TO SHOW

Evidence based change

Wij hebben een vragenlijst ontwikkeld waarmee we meten wat de mate van zelfsturing binnen een bedrijf is. We laten dit zien op basis van onze 4 pijlers. Duidelijkheid, Zekerheid, Vertrouwen en Betrokkenheid. Deze vragenlijst van 40 vragen leggen we aan jouw medewerkers voor. Bij de start van een programma en gedurende het programma. De resultaten delen we met jou. Hierdoor heb jij altijd inzicht in de stand van zaken. Evidence based change noemen we dat.

Verandering op elk niveau

STRATEGISCH

Een cultuur verandering start niet met een team. Dat doe je met de organisatie als geheel. Op strategisch niveau zorg je voor duidelijkheid. Waar gaan we naartoe? Wat willen we bereiken? Waar staan we voor? Met andere woorden: wat is de purpose?

ORGANISATORISCH

Op organisatorisch niveau zorg je voor zekerheid. Je creëert een omgeving waar medewerkers weten waar ze aan toe zijn. Een omgeving gebaseerd op verantwoordelijkheden. Niet op gebaseerd op macht. Wie doet wat? Wie mag wat? Bij wie moet ik zijn?

TEAM

Vertrouwen zit in de teams. Niet alleen de uitvoerende teams. Ook het management team. De staf-teams. Simpelweg: alle teams. Wat hebben we aan elkaar? Kunnen we op elkaar rekenen? Kunnen we op de andere teams rekenen? Vertrouwen zit in alle teams door de hele organisatie heen.

INDIVIDUEEL

Als dat voor elkaar is ontstaat betrokkenheid op individueel niveau. Medewerkers voelen zich gewaardeerd. Doen net dat stapje extra. Nemen zelf het voortouw. Betrokkenheid die zich vertaald in hogere tevredenheid, minder uitval door ziekte en minder verloop. Een win-win-win-win-wi....-situatie.

Ben jij moedig genoeg?

Heb jij voldoende lef om te vragen om hulp? Wanneer je ons belt gaan we direct het gesprek met je aan.

Waar je rekening mee moet houden:

  • Jij bent uniek, verwacht dus maatwerk
  • We doen het samen met jou
  • Verandering voor de lange termijn
  • Praktisch zonder zweverig gedoe