In 8 stappen naar een duurzame, zelfsturende organisatie

Verander proces
ONZE VISIE

Verandering van alle kanten

Bij Centrum voor zelfsturing zijn wij ervan overtuigd dat zelfsturing niet top-down of bottom-up geïmplementeerd kan worden. Te vaak hebben we die aanpak finaal mis zien gaan.

Wanneer je zelfsturing in jouw organisatie wilt laten slagen doe je dat met de organisatie samen. Wij betrekken daarom iedereen bij de transformatie: van directie tot medewerker (en vaak zelfs de stagiaires).

undraw_visionary_technology_re_jfp7
ZO DOEN WE DAT

Dit is onze aanpak

Verander proces

De 8 stappen die nodig zijn voor een succesvolle transformatie vallen onder 4 thema's. Ieder thema moet afgerond zijn voordat we door kunnen naar het volgende thema. Het resultaat: een duurzame, zelfsturende organisatie.

Noodzaak

Waarom willen we eigenlijk veranderen en wat is het beoogde resultaat? Met deze vraag gaan we als eerste aan de slag om daarna te vragen wie we daar allemaal voor nodig zijn.

Richting

Wat is de visie? Hoe stellen we ons de organisatie voor, nu, tijdens de transformatie en daarna? Ofwel: welke richting gaan we op? Hoe communiceren we dat naar de rest van de organisatie?

Gedrag

Voor betrokkenen bij de organisatie veranderd er heel veel. We begeleiden ze daarin en leren ze leiderschap te pakken over hun rol. Het vieren van de successen is een belangrijke gebeurtenis hierbij.

Borgen

Als we successen hebben ervaren willen we zorgen dat die blijvend zijn. We leggen daarom de werkwijze vast. Tot slot zoeken we naar stabilisatie om zelfsturing te omarmen in de organisatie.

Waarmee kunnen we jou helpen?

Laat ons weten waar jij tegenaan loopt, wij helpen je graag verder met jouw transformatievraagstukken. 
Bel naar 0317 794 516 of vul het formulier hieronder in.

Blijf op de hoogte

Wij delen graag kennis over zelfsturing en wat dat voor jou kan betekenen. Mis geen artikel en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.