Creëer duidelijkheid

Zelfsturing betekent duidelijkheid bieden aan iedereen in je organisatie. Richting geven en daarop de doelstelling voor de organisatie bepalen. Hoe eenvoudig dit ook klinkt, voor veel organisaties is dit het meest lastige wat er is. Wij helpen organisaties deze vraagstukken op te lossen.

van missie naar strategie

Waarom deze workshop?

De missie en de visie vormen de navigatie voor iedere organisatie. Door helder te hebben waar de organisatie staat, waar deze naartoe wil en waarom, zorg je voor duidelijkheid.

Duidelijkheid staat aan de basis van zelfsturing. Zonder deze duidelijkheid is het niet mogelijk om als organisatie zelfsturend te werken. Medewerkers hebben immers geen idee waar ze naartoe moeten. Grote kans dat zelfsturing uitmondt in chaos.

Iedere organisatie doet er dus goed aan op strategisch niveau vast te leggen waar ze naartoe wil. Zeker niet minder belangrijk is daarbij ook de vraag waarom de organisatie voor die richting kiest. Dit helpt medewerkers beslissingen te nemen die niet alleen in het belang van de richting zijn maar ook het grotere doel kunnen dienen.

Een goede missie beschrijft waarom een organisatie bestaat en waarop deze inzet. De visie beschrijft waarvoor de organisatie staat. Samen vormen ze de basis voor een goede strategie en daarbij horende doelen.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop verzorgen wij zowel op organisatie niveau als op team niveau. Wanneer we de workshop op organisatie niveau verzorgen, zijn vaak leden van de directie en/of het bestuur aanwezig. Wanneer we de workshop op team niveau verzorgen zijn uiteraard alle teamleden aanwezig.

Wanneer deze workshop?

Je hebt het idee dat niet alle neuzen dezelfde kant op staan en wilt meer lijn aanbrengen in de bedrijfsvoering. Dan is deze workshop een mooi begin. Ook voor organisaties die hard gegroeid zijn en weer iedereen alligned willen hebben kunnen daarvoor deze workshop goed gebruiken.

Deze workshop is voor startende teams uitermate geschikt om ze snel productief te krijgen. Door samen met het team de missie en visie te vormen die aansluiting vindt bij de bedrijfsdoelstellingen, is het team in staat snel productief te zijn.

Wat je gaat bereiken

Aan het einde van de workshop heb je:

  • een duidelijke kernopdracht in de vorm van een missie
  • duidelijk welke kernwaarde gevolgd worden in de vorm van een visie
  • worden zowel de missie als de visie door alle deelnemers gedeeld en gedragen
  • een helder startpunt om aan de strategische doelstellingen te werken
  • een belangrijke eerste stap gezet naar meer betrokken medewerkers en zelfsturing

Posters

Na afronding van de workshop verwerken wij de missie en de visie tot heldere posters. Deze sturen we na afloop naar je toe. De posters kun je ophangen en gebruiken om de missie en visie met nieuwe medewerkers te delen en de missie en visie zelf scherp te houden.

Heb je vragen over de introductie training Scrum?

Neem dan contact op via 0317 794 516 of hallo@centrumvoorzelfsturing.nl. We helpen je graag verder.

Praktische informatie

1 dag van 9.30 tot 16.30
Maximaal 10 deelnemers
€ 995,- excl. BTW
Incompany