Training ProjectPiloot©

Je bent Young Professional met één tot vijf jaar werkervaring. Je doet regelmatig wat complexere projecten. Je wordt geconfronteerd met veel gedoe in je projecten, omdat mensen het niet met elkaar eens zijn, elkaar niet begrijpen of niet willen begrijpen.

ProjectPiloot

Wat is een ProjectPiloot?

Als ProjectPiloot© zorg je voor overzicht, helderheid en samenhang bij complexe projecten, bestaande problemen of komende veranderingen. Dit doe je als projectleider zelf of als facilitator van projecten.

Met een praktische, vernieuwde en uiterst efficiënte methode creëer je in teamverband, met minimaal 7 stakeholders én/of medewerkers, binnen 2,5 uur een overzicht van Feiten, Ideeën en Gebeurtenissen.

Deze aanpak wordt daarom NaFIGeren© genoemd, met een F! Dit vormt voor 80 tot 90 % de fundering van je project, die je helpt sturen naar je gewenste doelen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de grootte van het project, heb je in maximaal 3 weken dit overzicht in kaart gebracht. Hiermee kan je gerichte acties uitzetten. Deze zorgen ervoor dat de route die je wilt gaan afleggen veel relaxter verloopt. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de deelnemers aan je project én de gebruikers die het product of dienst gaan gebruiken.

Resultaat van de training

Je begrijpt hoe je met een paar eenvoudige vragen, samen met de deelnemers van het project, verassend snel overzicht creëert. Met deze heldere, uniforme aanpak en structuur krijg je verschillende visies binnen je projecten beter op één lijn. Je snapt waar de grootste risico’s zitten. Hiermee ga je samen met de deelnemers gerichte en verantwoorde keuzes maken en acties uitzetten.

Je bent in staat om veel eerder op de rem te trappen wanneer het mis dreigt te gaan. Daardoor hoef je veel minder ballen tegelijkertijd in de lucht te houden. Dit voorkomst dat je achter de feiten aan blijft lopen. Meer rust en flow bij jou en de deelnemers aan het project en veel minder verspilling zijn het resultaat.

Dit neem je mee naar huis

Je krijgt inzicht in:

  • Hoe mensen op verschillende manieren tegen dingen aankijken en hoe jij daar mee om kunt gaan.
  • Hoe je snel overzicht creëert van de problemen, risico’s, behoeften én successen bij de deelnemers.
  • Hoe snel en praktisch je risico’s kunt classificeren en daarmee verantwoorde keuzes kunt maken.
  • Hoe je op één uniforme wijze je projecten kunt inrichten zonder allerlei rompslomp.
  • Hoe je al jouw projecten op een andere, verfrissende, wijze kunt leiden.

Wat leer je? Wat kan je straks?

Je kunt straks een vliegende start maken met je project. Je kunt met de deelnemers snel overzicht creëren, beter omgaan met de verschillende visies, belangen en meningsverschillen. Je kunt daarmee veel gedoe voorkomen en jouw project beter en sneller tot uitvoering brengen. Je kunt binnen het budget blijven en dat zal je gegarandeerd meer rust en grip geven. Zeker minder slapeloze nachten dus!

Deze training voor jou?

Je ervaart dat vergaderingen veel te lang duren door een gebrek aan focus. Overschrijding van tijd en geld dreigt jouw project te doen mislukken en daar lig je ’s nachts wakker van.

Als Young Professional ben je toe aan een training die jou verder helpt in de ontwikkeling als projectleider. Als je niet bang bent om op een andere, verfrissende wijze tegen dingen aan te kijken, dan is dit de training die jou verder helpt om jouw project of verandertraject vanaf nu veel beter te doen laten slagen.

Wil jij met je project of verandertraject dat resultaat bereiken waar om gevraagd wordt? En dat ook nog eens binnen budget en tijd? Zie jij de noodzaak om meer grip te krijgen bij jouw projecten? Dan ben je klaar om ProjectPiloot© te worden.

Heb je vragen over de training ProjectPiloot?

Neem dan contact op via 0317 794 516 of hallo@centrumvoorzelfsturing.nl. We helpen je graag verder.

Praktische informatie

1 dag van 9.30 tot 16.30

Maximaal 14 deelnemers

€ 450,- excl. BTW

Wageningen - Ede - Veenendaal