Professioneel Scrum Master

Wordt jij de specialist binnen de organisatie als het gaat om Agile werken en natuurlijk Scrum? Wil jij jouw team naar high-performing teams leiden? Dan is de training Professioneel Scrum Master jou op het lijf geschreven!

Scrum Master afbeelding

Waarom deze training doen?

Als Scrum Master ben jij de specialist binnen de organisatie als het gaat om Agile werken en natuurlijk Scrum. Je begeleid het team op hun weg naar high-performing team. Ondersteunt de Product Owner bij goed stakeholder management. En helpt de organisatie het maximale uit Agile werken te halen.

Met onze training Professioneel Scrum Master leer je wat het werk van Scrum Master inhoudt. Je krijgt alle theorie die nodig is om, als je dat wilt, het Scrum.org PSM-I Certificaat te halen. Daarnaast gaan we ook veel aan de slag.

Tijdens deze training komen zaken aan bod als groepsdynamica, omgaan met weerstand en de fases waar ieder team doorheen gaat.

We nemen je mee langs alle 6 de houdingen die je als Scrum Master aan moet kunnen nemen. Uiteraard wordt daarmee geoefend, want alleen op die manier leer je echt hoe het werkt.

Deze training voor jou

Jij bent toe aan de volgende stap in je carriere. Je wilt dienend leider worden van een Scrum team en dit team adviseren, faciliteren en coachen. Daarnaast wil je graag leren waarom Agile werken sneller tot betere resultaten leidt. Als jouw bedrijf overstapt op Agile werken volgens Scrum, kun jij dit implementeren.

Wat we gaan doen

Tijdens de training gaan we vooral heel veel doen. Wij geloven in leren door ervaren. De training bestaat uit een gedegen hoeveelheid theorie. Met die theorie ben jij in staat zelfstandig het PSM-I certificaat van Scrum.org te halen.

Daarnaast gaan we heel veel oefenen met praktijkvoorbeelden. We gaan daarbij uit van de 6 verschillende houdingen die je als Scrum Master aan moet kunnen nemen. Soms ben je bijvoorbeeld leraar, dan weer coach en soms de veranderaar. Om deze rollen te beheersen gaan we daar mee oefenen. Veel mee oefenen!

Wat je gaat bereiken

Na het volgen van deze training:

  • Begrijp je wat het Agile gedachtengoed inhoud en snap je de rol van Scrum daarin
  • Weet je hoe je als Scrum Master met dienend leiderschap het beste uit jouw team kan halen
  • Kun je Scrum-meetings volgens organiseren en inrichten,
  • Ben je in staat om de rollen en verantwoordelijkheden binnen een Scrum-project te definiëren en de invulling van die rollen binnen het team te bepalen,
  • Begrijp je waarom en hoe Scrum werkt voor allerlei projecten,

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een Professioneel Scrum Master Certificaat van Centrum voor Zelfsturing. Hiermee toon je aan dat je kennis hebt van de werking en fundamentele principes en waardes van Scrum en dat je geoefend hebt met het toepassen van Scrum. Uiteraard kun je je certificaat toevoegen aan je LinkedIn-profiel om zo te laten zien dat je over de juiste ervaring beschikt!. Na het volbrengen van deze training heb je voldoende kennis om via Scrum.org het wereldwijd erkende PSM-I certificaat te halen.

Heb je vragen over de introductie training Scrum?

Neem dan contact op via 0317 794 516 of hallo@centrumvoorzelfsturing.nl. We helpen je graag verder.

Praktische informatie

2 dagen van 9.30 tot 16.30

Maximaal 16 deelnemers

€ 950,- excl. BTW

Wageningen - Ede - Veenendaal