Professioneel Product Owner

Word jij helemaal enthousiast als er waarde geleverd mag worden? Ga jij er helemaal voor om jouw team de nieuwste klantinnovaties te laten bouwen? Lijkt het je ook gaaf om met klanten en andere betrokken te brainstromen over de mooiste oplossingen? Dan is dit de training waar je naar op zoek bent!

Product owner Afbeelding

Waarom deze training voor jou is?

Omdat deze training gaat over de rol van Product Owner. Zoals de naam al aangeeft: de eigenaar van het product. Jij gaat dus beslissen over de toekomst van het product waar jij met je team(s) aan ontwikkeld. Welke features komen er wel bij, welke moeten nog even wachten? Jij bent volledig in-control.

Nou ja, met je stakeholders natuurlijk!

De rol van Product Owner is veelzijdig. ‘S morgens ben je met een klant aan het brainstormen over de mogelijkheden en na de lunch zit je naar een presentatie van je team te kijken waarin ze nieuwste fueatures aan je laten zien.

Als deze rol jou op het lijf geschreven is, moet je zeker een aan de slag met deze 2-daagse training!

Deze training voor jou

Ben jij net gestart als Product Owner of al een tijdje aan de slag in deze rol? Dan is de Product Owner Training wat voor jou. Je leert hoe je een Agile team als opdrachtgever aanstuurt en hoe je goed stakeholder management uitvoert. Tevens krijg je inzicht in wat agile aansturing is, wat het voordeel hiervan is en wat jouw kracht hierin is. Ook gaan we dieper in op de verschillende onderdelen van Scrum, die voor jou als Product Owner belangrijk zijn.

Wat we gaan doen

Tijdens de training gaan we vooral heel veel doen. Wij geloven in leren door ervaren. De training bestaat uit een gedegen hoeveelheid theorie. Met die theorie ben jij in staat zelfstandig het PSPO-I certificaat van Scrum.org te halen.

Daarnaast gaan we heel veel oefenen met praktijkvoorbeelden. We gaan kijken naar stakeholdermanagent, we gaan het hebben over business value en natuurlijk het beheren van het backlog.

Wat je gaat bereiken

Na het volgen van deze training:

  • Begrijp je wat de rol van Product Owner inhoud en hoe je deze op verschillende manieren kunt uitvoeren
  • Heb je inzicht in je eigen manier van aansturen en wat daar wel/niet agile aan is
  • Weet je hoe je stakeholder management en klantrelaties kunt verdiepen
  • Heb je geoefend met de vaardigheden voor het vervullen van de Product Owner rol
  • Kan je de verschillende agile tools als o.a. backlog bouwen & onderhouden, user stories schrijven, refinement sessie, sprint planning en review goed uitvoeren vanuit je rol

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een Professioneel Scrum Master Certificaat van Centrum voor Zelfsturing. Hiermee toon je aan dat je kennis hebt van de werking en fundamentele principes en waardes van Scrum en dat je geoefend hebt met het toepassen van Scrum. Uiteraard kun je je certificaat toevoegen aan je LinkedIn-profiel om zo te laten zien dat je over de juiste ervaring beschikt!. Na het volbrengen van deze training heb je voldoende kennis om via Scrum.org het wereldwijd erkende PSPO-I certificaat te halen.

Heb je vragen over de introductie training Scrum?

Neem dan contact op via 0317 794 516 of hallo@centrumvoorzelfsturing.nl. We helpen je graag verder.

Praktische informatie

2 dagen van 9.30 tot 16.30

Maximaal 16 deelnemers

€ 950,- excl. BTW

Wageningen - Ede - Veenendaal