Leidinggeven als een baas

Leidinggeven is niet makkelijk. Al helemaal niet als je te maken hebt met een zelfsturende organisatie. In de training leidinggeven als een baas leer je hoe je persoonlijk leiderschap combineert met situationeel leiderschap om meer grip te krijgen op zelfsturing.

leidinggeven als een baas

Wat is zelfsturend leiderschap?

Zelfsturing vraagt heel andere dingen van medewerkers dan traditioneel werken. Dit geldt niet alleen voor de medewerkers. Ook de manier van leidinggeven is fundamenteel veranderd. In plaats van zeggen wat je wilt bereiken moet de leidinggevende zich ook bezig houden met coachen van medewerkers, kennis overdragen en loslaten.

In de praktijk dus een heel andere manier van werken dan we gewend zijn. Dit vraagt ook om een andere toolbox. De gantt chart waarmee je vroeger kon laten zien of een project goed liep wordt door een zelfsturend team honend bekeken.

Leidinggeven aan zelfsturing vraagt om persoonlijk leiderschap en situationeel leiderschap. Dit gecombineerd noemen we zelfsturend leiderschap.

Deze training voor jou

Wanneer je binnen een organisatie een zelfsturend team aan moet sturen of aan gaat sturen, maar op zoek bent naar handvatten om dit goed te kunnen doen. Als je vastloopt in je dagelijks werk en niet goed weet hoe je met je team verder komt. Dan is deze training zeker geschikt voor jou!

Wanneer je in jouw organisatie nog op traditionele wijze leidinggeeft maar eigenlijk zou willen experimenteren met zelfsturende leiderschap. In dat geval is deze training een mooie introductie voor je.

Dit gaan we doen

Wij zijn overtuigd van leren door te doen. Onze trainingen volgen daarom het patroon Kennis-Inzicht-Toepassing. In korte blokken gaan we eerst aan de slag met kennis over de verschillende aspecten van Scrum. Daarna schakelen we snel over naar inzicht: wat betekent dit voor jou? Om het blok vervolgens af te sluiten met toepassen. 

Wat je gaat bereiken

Na het volgen van deze training weet je:

  • wat persoonlijk leiderschap voor jou inhoud
  • wat situationeel leiderschap inhoud
  • hoe je jouw eigen persoonlijk leiderschap ervaring inzet
  • hoe je de juiste leiderschapsstijl kiest
  • hoe je zelf aan de slag kunt met zelfsturend leiderschap

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je het Leidinggeven als een baas Certificaat van Centrum voor Zelfsturing. Hiermee toon je aan dat je kennis hebt van de werking en fundamentele principes en waardes van zelfsturende leiderschap. Uiteraard kun je je certificaat toevoegen aan je LinkedIn-profiel om zo te laten zien dat je over de juiste ervaring beschikt!

Heb je vragen over de training Leidinggeven als een baas?

Neem dan contact op via 0317 794 516 of hallo@centrumvoorzelfsturing.nl. We helpen je graag verder.

Praktische informatie

1 dag van 9.30 tot 16.30

Maximaal 16 deelnemers

€ 450,- excl. BTW

Wageningen - Ede - Veenendaal