Dit is Scrum

Ontdek waarom iedereen toch zo enthousiast is over Scrum. In 1 dag leer je wat Scrum is, hoe het werkt en heb je ervaren waarom het zo goed werkt.

dit is scrum

Waarom Scrum?

Scrum is een wendbare manier om producten te leveren die het beste passen bij de doelgroep.

Door de inzet van Scrum zijn bedrijven in staat in korte tijd producten op te leveren. Door niet voor de klant te werken maar juist mét de klant te werken kunnen klantwensen snel worden geïmplementeerd en kunnen nieuwe wensen snel worden toegevoegd.

Scrum helpt ook het team dat aan het product werkt om op autonome, zelfsturende wijze, het werk te organiseren. Hierdoor is het eenvoudiger om het volledige potentieel van de teamleden te benutten. Scrum kent bijvoorbeeld geen hiërarchische functies maar gelijkwaardige rollen. Rollen die een bepaalde verantwoordelijkheid hebben over een deel van het product.

Tijdens deze training maak je kennis met Scrum, waar het vandaan komt, welke rollen er zijn, hoe het werkt en natuurlijk welke voordelen het met zich mee brengt. Uiteraard laten wij je ook ervaren hoe het is om in een Scrum team te werken.

Deze training voor jou

Ben jij nieuwsgierig naar wat Scrum is en wat het voor jouw werk kan betekenen? Sta je open voor een andere manier van samenwerken in teams en wilt je weten hoe je daar zelf het verschil in kunt maken? Ben  natuurlijk nieuwsgierig hoe Scrum in een omgeving van zelfsturing past? Dan is deze introductie training zeker iets voor jou!

Dit gaan we doen

Wij zijn overtuigd van leren door te doen. Onze trainingen volgen daarom het patroon Kennis-Inzicht-Toepassing. In korte blokken gaan we eerst aan de slag met kennis over de verschillende aspecten van Scrum. Daarna schakelen we snel over naar inzicht: wat betekent dit voor jou? Om het blok vervolgens af te sluiten met toepassen. Dat laatste is een leuke, interactief project dat we gezamenlijk volgens Scrum zullen oppakken. Voor de meeste deelnemers is dit een project dat ze nog niet eerder aangepast hebben!

Wat je gaat bereiken

Na het volgen van deze training weet je:

  • wat de Agile en Scrum mindset inhouden
  • Welke handvatten er zijn om direct met Scrum aan de slag te gaan
  • wanneer je Scrum wel en wanner je Scrum beter niet kunt toepassen
  • hoe je Scrum uit kunt leggen aan collega’s
  • hoe het is om met Scrum te werken

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een Scrum Certificaat van Centrum voor Zelfsturing. Hiermee toon je aan dat je kennis hebt van de werking en fundamentele principes en waardes van Scrum en dat je geoefend hebt met het toepassen van Scrum. Uiteraard kun je je certificaat toevoegen aan je LinkedIn-profiel om zo te laten zien dat je over de juiste ervaring beschikt!.

Heb je vragen over de introductie training Scrum?

Neem dan contact op via 0317 794 516 of hallo@centrumvoorzelfsturing.nl. We helpen je graag verder.

Praktische informatie

1 dag van 9.30 tot 16.30

Maximaal 16 deelnemers

€ 450,- excl. BTW

Wageningen - Ede - Veenendaal