Communicatie: de basis voor iedere samenwerking

Wanneer er met verschillende mensen samengewerkt moet worden, is communicatie de basis waarop dat gebeurt. Wanneer we elkaar niet goed begrijpen, niet dezelfde taal spreken, stuiten we op verschillende uitdagingen. Voor Young Professionals die net nieuw binnenkomen is deze uitdaging nog groter. Zij moeten de taal nog ontdekken en leren af te stemmen op de taal van de overige medewerkers.

Product owner Afbeelding
DISC plaatje transparant
TRAINING COMMUNICATIE

Communicatie leren afstemmen

Voor Young Professionals is het dus van groot belang dat zij leren hoe ze hun communicatie af kunnen stemmen. Begrijpen wat de verschillende communicatiestijlen zijn helpt hier enorm bij. Centrum voor Zelfsturing leert Young Professionals deze vaardigheid met behulp van het DISC-instrument. Een mooie tool die inzicht geeft in de 4 basis gedrags- en communicatiestijlen. We leren de Young Professional hoe deze zijn of haar eigen profiel kan lezen en hoe deze kan ontdekken wat het profiel van iemand anders is. Vervolgens komen we tot de kern: leren afstemmen op iemand anders zijn of haar communicatievoorkeur.

De training in 3 modules

1. Je eigen stijl

We beginnen de training met je eigen DISC-profiel. Hiermee ontdek je wat jouw eigen voorkeursgedrags- en communicatiestijl is. Hoe ziet die eruit? Wat gebeurt er op een slechte dag? Wat zijn je sterke punten? Waar moet je voor uitkijken? Zomaar wat onderwerpen die hier aan bod komen.

2. De stijl van de ander

Je kent jezelf, hoe kun je nu de voorkeurs gedrags- en communicatiestijl van de ander ontdekken? Daar gaan we in dit tweede deel mee aan de slag. Eerst wat theorie maar vooral heel veel oefenen en ontdekken.

3. Elkaar taal leren spreken

In het laatste deel gaan we leren hoe je elkaars taal kunt spreken. Afstemmen noemen we dat. Wees niet bang, je wordt niet iemand anders. Vergelijk het met een brood bestellen in het buitenland, dan probeer je ook zo goed als je kunt in de taal van dat land te spreken.

Deze training volgen?

Dat kan! Deze training is onderdeel van ons volledige onboarding programma voor Young Professionals. De training wordt echter ook als zeer waardevol ervaren door medewerkers die al wat langer in dienst zijn. Daarom bieden we deze training ook aan als open inschrijving

De training kan los gevolgd worden voor slechts € 750,- excl. BTW. Vul het formulier in en we sturen je, geheel vrijblijvend, meer informatie over deze training en de startdata.