Duidelijkheid door een heldere strategie 

Duidelijkheid is de basis van iedere organisatie. Waar sta je voor? Waar wil je naartoe? Wat is de strategie om daar te komen?

Wanneer je zelfsturend wilt organiseren is deze duidelijkheid niet alleen de basis, het is een cruciaal onderdeel voor succes. Wanneer je zelfsturing gaat invoeren zonder duidelijkheid zul je snel ontdekken dat het alle kanten op gaat.

Strategisch
MISSIE > VISIE > STRATEGIE

Waar ga je naartoe?

Strategie is de kern van iedere organisatie. Een duidelijke missie, visie en doelen op strategisch niveau zorgen ervoor dat de organisatie duurzaam kan groeien. Wanneer de organisatie niet weet waar deze naartoe gaat komt het waarschijnlijk ook niet vooruit. Wanneer deze organisatie ook nog eens zelfsturend is stuurt iedereen misschien wel van elkaar weg en valt de organisatie uit elkaar.

Zelfsturing valt en staat met een heldere missie, visie en strategie.

Duidelijkheid geeft richting
undraw_right_direction_tge8
DE HOGERE DOELSTELLING

De reden van het bestaan

Waarom bestaat de organisatie eigenlijk? Wie wordt er bediend? Wat is de meerwaarde die de organisatie levert? Geen kleine vragen maar enorm belangrijk om je organisatie mee op te bouwen. Ze bieden houvast en geven duidelijkheid over waar je wel en waar je niet mee bezig moet zijn. In een mooie term wordt dit het missiestatement genoemd. Een korte beschrijving waar iedereen in de organisatie mee aan de slag kan. Elke beslissing die genomen moet worden kan langs het missiestatement gehouden worden om te zien of het resultaat waardevol is en bijdraagt aan de missie.

 

WAT WE WILLEN BEREIKEN

Wat is onze impact op de lange termijn?

Als organisatie wil je impact maken. Het leven van je klanten eenvoudiger maken, vermaak bieden aan je klanten of ze effectiever maken.

Hoe je het ook noemt, iedere organisatie heeft een visie, een reden om te doen wat het doet. Deze visie wordt vastgelegd in een visie statement. Een korte samenvatting van de visie die door alle medewerkers wordt gedeeld. Het geeft medewerkers een heel belangrijke kernwaarde: waarom doen we dit?

visie
Gedeelde doelen
SAMENWERKEN

Gedeelde doelen om samen te werken

De organisatie is op een missie, voor de lange termijn is er een visie, maar hoe gaan we die samen halen? Gedeelde doelen in de vorm van een strategie zijn hier het hulpmiddel. Heldere, haalbare doelen die goed beschreven zijn helpen de medewerkers om echt bij te dragen. Ze weten precies waaraan ze werken, waarom ze daaraan werken en met welk hoger doel.

EENVOUD, DAAR HOUDEN WE VAN

We maken het niet moeilijker dan het is

Laat hier jouw telefoonnummer achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug!

Bel me terug!