Organiseren voor zekerheid

Heldere afspraken en een heldere structuur zorgen voor zekerheid. Iedereen binnen de organisatie weet bij wie ze terecht kunnen met vragen of ideeën. Dit zorgt voor rust en helpt medewerkers problemen op te lossen in plaats van ermee door te lopen.

Organisatorisch
STRUCTUUR ZONDER HIËRARCHIE

Organiseren rond verantwoordelijkheden

Organiseer je mensen rond verantwoordelijkheden in plaats van expertise. Wanneer je mensen bij elkaar zet die content voor je website schrijven en je zet een groepje web ontwikkelaars bij elkaar, wie is er dan echt verantwoordelijk voor de website?

Door te organiseren op basis van verantwoordelijkheden zorg je ervoor dat een team samen verantwoordelijk is voor het resultaat. De web ontwikkelaar én de content schrijvers zijn samen verantwoordelijk voor de hele website.

undraw_online_connection_6778
organiseren
WE HOUDEN CONTACT

Maak een structuur van teams

Teams die zelf echt verantwoordelijkheid dragen is mooi maar ze moeten nog wel samen blijven werken om bij te kunnen dragen aan de missie, visie en strategie. Hiervoor is helemaal geen managementlaag of iets dergelijks nodig. Teams kunnen prima samenwerken wanneer zij onderling met elkaar verbonden zijn. De juiste teams met elkaar verbinden maakt van de organisatie een sterk en duurzaam netwerk.

VALLEN EN OPSTAAN

Blijven leren helpt groeien

Zelfsturing betekent accepteren dat je nog niet alles weet. Blijven leren is voor iedere organisatie belangrijk omdat innovatie anders stil zou blijven staan. Toch vinden we dit op organisatorisch niveau vaak maar lastig.

Om als zelfsturende organisatie te werken moet je accepteren dat dingen soms niet goed gaan. Dit is dan niet per definitie fout, maar vooral een leermoment. Uiteraard kan dit niet altijd. Op sommig plaatsen is het maken van fouten levensgevaarlijk, maar op andere plaatsen is er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand als iets niet helemaal goed gaat. Pak die kansen en moedig ze aan!

undraw_certificate_re_yadi
Gedeelde mindset
SAMEN STAAN WE STERK

De gedeelde mindset

Wanneer de organisatie op een duidelijke manier gestructureerd is ontstaat een gedeelde mindset waarbij medewerkers samen zoeken naar de beste oplossingen. Waarbij ze samen proberen bij te dragen aan de waarden van de organisatie. Dit wordt ook wel de organisatiecultuur of soms zelfs het organisatie DNA genoemd. Het mooie is dat zelfs nieuwe medewerkers die heel snel op zullen pakken wanneer ze met werken starten.

EENVOUD, DAAR HOUDEN WE VAN

We maken het niet moeilijker dan het is

Laat hier jouw telefoonnummer achter en bellen je zo spoedig mogelijk terug!

Bel me terug!