DOWNLOADS

Omdat delen van kennis over zelfsturing onze missie is

WEET HOE JE ERVOOR STAAT

Zelfsturing in bedrijf

Zelfsturing in bedrijfJe wilt zelfsturing in je bedrijf, maar hoe weet je waar je moet beginnen of waar je staat? Deze snelle zelftest kun je met je team doen om direct inzicht te krijgen in waar je staat en waar je kunt verbeteren. Of je nu net start of al jaren bezig bent.

DIRECT DOWNLOADEN
OKR Canvas
JOUW DOELEN HELDER

Houd grip op je doelen met dit OKR Canvas

Met het OKR (Objectives and Key Results, ofwel: jouw doelstellingen) zorg je dat je bezig blijft met de juiste dingen. Dit canvas helpt jouw organisatie en jouw team om op de juiste weg te blijven. Moet je hem wel downloaden en invullen natuurlijk!

DIRECT DOWNLOADEN
WAAR JOUW ENERGIE ZIT

Ontdek jouw valkuil, uitdaging en allergie

kernkwadrant - invullenMet dit handige kwadrant ontdek je hoe je jouw kernkwaliteiten extra goed kunt inzetten.

DIRECT DOWNLOADEN
JOUW MISSIE HELDER BESCHREVEN

Zelfsturing begint bij een heldere missie

5BCanvasEen missie zorgt voor duidelijkheid en richting. Met dit handige 5BCanvas kun je zelf de missie voor jouw organisatie of team vaststellen. Hoe dat werkt lees je in onze blogpost, maar download eerst het canvas via de knop hieronder!

DIRECT DOWNLOADEN
Piramide van tevredenheid
WAAR JE MOET BEGINNEN

Ontdek waar de echte uitdaging zit

Vaak zien we heel veel dingen die niet goed gaan maar kunnen we daar niet de vinger op leggen. Met de piramide van tevredenheid kun je op onderzoek uit gaan en ontdekken waar je het beste kunt starten met verbeteren.

DIRECT DOWNLOADEN
Soti Poster
ZELFORGANISATIE OP ALLE NIVEAUS

Waar liggen de kansen voor zelfsturing

De kansen voor zelfsturing liggen door de hele organisatie. Vaak is het alleen lastig om helder te krijgen wat je moet doen op welk niveau. Download dit poster, hang hem centraal ergens op en je hebt altijd antwoord!

DIRECT DOWNLOADEN
boek ONS E-BOOK OVER VERGADEREN

Maak van iedere vergadering een succes

Vergaderingen, een noodzakelijk kwaad in veel organisaties. We komen braaf opdraven maar voelen ons telkens weer teleurgesteld als we de vergadering uitlopen zonder dat daar echt iets uitgekomen is. Zonde natuurlijk! Zeker als je ook de kosten van die vergadering meerekent. 

Dit e-book geeft je een praktische handleiding om een vergadering sociocratisch in te richten. Op die manier krijgt iedereen in de vergadering een stem (ook de introverte deelnemers die vaak overschreeuwd worden) en eindigt de  vergadering altijd met een resultaat. 

Te mooi om waar te zijn? Download ons e-book en ontdek zelf de kracht van sociocratisch vergaderen!

DOWNLOAD DIT E-BOOK DIRECT!
MAAK JE VISIE HELDER

Ontdek waar je naartoe gaat

Visie canvas plaatjeWat is het toekomstbeeld van jouw organisatie of team (of misschien wel allebei). Hoewel dit een enorm belangrijke vraag is wanneer een organisatie zelfsturend werkt, blijkt ook keer op keer dat deze vraag erg lastig te beantwoorden is. Wij schreven daar een blogpost over waarbij we het visie canvas besproken. De benodigde canvassen kun je met de knop hieronder downloaden.

DIRECT DOWNLOADEN
WIE DOET WAT

Helder beschreven: wie is waar verantwoordelijk voor

Rol beschrijvingZelfsturing is iets anders dan 'iedereen doet maar wat'. Om zelfsturing goed te laten slagen is het noodzakelijk helder te hebben wie, waarvoor, verantwoordelijk is. Met deze template kun je op heldere manier de rollen binnen jouw organisatie beschrijven. Niet alleen de verantwoordelijkheden die daarbij horen maar ook wat ervoor nodig is om de rol goed uit te voeren. 

DIRECT DOWNLOADEN